TestPlatform NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
28-09-2018  |  59x
Deel dit bericht
RWZI Amsterdam, waar het adsorptiemiddel getest wordt.

Nieuw adsorptiemiddel voor veel waterzuiveringstoepassingen

Samenwerking Waternet, Witteveen+Bos en CycloPure

Waternet en Witteveen+Bos hebben een samenwerking aangekondigd met het Amerikaanse CycloPure. CycloPure heeft een speciaal adsorptiemateriaal ontwikkeld met de naam High Affinity Cyclodextrin Polymers (HACP‚??s). Dit is zeer geschikt om microverontreinigingen en gevaarlijke stoffen zoals geneesmiddelen, pesticiden en PFAS aan zich te binden in vervuild water.

De zuiveringstechnologie maakt het mogelijk om hernieuwbare cyclodextrines (afgeleid van ma√Įszetmeel) om te zetten in zeer adsorberende materialen die de genoemde microverontreinigingen kunnen verwijderen. Zelfs bij lage concentraties vervuilende stof wordt deze opgenomen. Daarnaast is de stof ter plekke te maken en is het hergebruikpercentage zeer hoog.

De gepatenteerde HACP‚??s van het bedrijf kunnen worden geproduceerd in verschillende deeltjesgroottes, waardoor ze geschikt zijn voor een breed spectrum van waterzuiveringstoepassingen. Waternet en Witteveen+Bos testen momenteel het potentieel van dit adsorptiemiddel als zuiveringsmiddel.
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
TestPlatform
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel