TestPlatform NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
28-09-2018  |  37x
Deel dit bericht

PIRTEK INTRODUCEERT NIEUWE TEGEN HOGEDRUK BESTENDIGE VEILIGH

Getest tot 700 Bar

Deze maand is het drie jaar geleden dat Pirtek ‚??s werelds enige tegen hogedruk bestendige werkhandschoen introduceerde. Inmiddels is de tweede generatie beschikbaar: nog meer veiligheid, meer draagcomfort, verbeterde grip en betere zichtbaarheid.

Belangrijkste aandrijftechniek
Hydrauliek is √©√©n van de belangrijkste aandrijftechnieken in de industrie. Olie wordt onder zeer hoge druk verpompt. Iedere hydraulische installatie moet regelmatig worden ge√Įnspecteerd; met name de slangen. Die inspectie is voor de medewerker een risicomoment omdat juist dan een hogedruk-lekkage kan ontstaan.

DODELIJK
Vloeistoffen kunnen een extreem hoge werkdruk hebben. Zij veroorzaken ernstige verwondingen wanneer de lekkage vanaf korte afstand het lichaam raakt. In feite gedraagt de vloeistof zich als een waterstraalsnijder. Veel bedrijven zijn hier onvoldoende mee bekend. Een hogedruk-injectie kan, wanneer niet juist behandeld, leiden tot amputatie van het getroffen ledemaat en soms tot het overlijden van het slachtoffer.

700 BAR
Uitgebreide laboratoriumonderzoeken bij het Health & Safety Laboratory (HSL) in Buxton, Engeland hebben aangetoond dat de Pirtek-veiligheidshandschoen bestand is tegen een druk tot 700 bar (10.150 psi) bij openingen vari√ęrend van 0,05 mm tot 0,3 mm met standaard hydrauliekolie. Deze kwaliteiten zijn uniek in de wereld en daarmee past het uitstekend in de ARBO-veiligheid en preventiemiddelen. Een ‚??must‚?? voor iedere hydrauliek-toolbox.
Een gewone werkhandschoen biedt slechts schijnveiligheid omdat deze een hogedruk lekkage gewoon laat doordringen.

Meer dan olie
De handschoenen zijn getest met ‚??gewone hydrauliekolie‚??. In de praktijk hebben gebruikers aangegeven toepassingen te zien voor onder meer hulpdiensten (brandweer), verfspuiterijen waarin een andere vorm van andere hogedruk wordt gebruikt. Tevens bij milieu¬¨werk¬¨zaam-heden, zoals bijvoorbeeld het opruimen van injectienaalden in openbare gelegenheden.

Nieuwe standaard
De Pirtek Fluid Power Glove brengt de norm in veilig werken met hogedruk op een hoger niveau. Op basis van terugkoppeling van de gebruikers is de handschoen gemaakt tot een praktisch hulpmiddel, welke als normale werkhandschoen kan worden gebruikt.

‚?Ę Winnaar van de ‚??Demolition Awards‚?? voor de veiligheidsinnovatie van het jaar.
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
TestPlatform
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel