TestPlatform NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Berichten oktober 2018

Plaats uw bericht
Warmtenet bij Janssen Pharmaceutica Geothermie voor industriële processen
Warmtenet bij Janssen Pharmaceutica
Geothermie voor industriële processen Het Belgische Janssen Pharmaceutica gaat het eerste industriële warmtenet van de 4de generatie in Vlaanderen aanleggen. Dit warmtenet maakt intelligent gebruik van duurzame energiebronnen, water op lagere temperaturen en geïsoleerde leidingen. Het bedrijf gebruikt even veel elektriciteit als 38.000 Belgische gezinnen. Daarom kondigde het bedrijf aan fors te willen investeren in het gebruik van geothermie voor zijn industriële processen en de verwarming van zijn gebouwen. Door aardwarmte te combineren met het warmtenet zal de CO2-uitstoot van Janssen in België met 30% kunnen dalen. CEO Stef Heylen: â??Janssen kan zo jaarlijks 15.900 ton CO2 besparen.â? De aanleg van het warmtenet komt tot stand met financiële steun van het Vlaams Energie Agentschap, het Agentschap Innoveren en Ondernemen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.
19-10-2018  |  017x  |  Kort nieuws  | 
Radioactief afvalwater zuiveren met brouwresten Cesium uit zeewater
Radioactief afvalwater zuiveren met brouwresten
Cesium uit zeewater Overgebleven graanresten uit het bierbrouwproces kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee) water te filteren. Tot die opvallende conclusie kwam UHasselt-onderzoekster Sara Vanderheyden in haar dissertatie. Vanderheyden: â??Bij het brouwen van bier blijft er altijd een grote hoeveelheid graanafval achter. Voor 100 liter bier is er al snel zoâ??n 15 kilo draf.â? Die draf wordt nu vooral verwerkt tot veevoer. â??Door de brouwresten te verhitten in een zuurstofarme omgeving (pyrolyse) wordt er een char gevormd: een verkoold residu. Wanneer we deze verder verhitten en stoom toevoegen wordt dit actieve koolâ?, aldus Sara Vanderheyden. Vanderheyden verbeterde in haar onderzoek de actieve kool door er extra chemische verbindingen op te binden en ontdekte dat deze verbeterde actieve kool zelfs toxische radionucliden kan adsorberen. Uit zeewater dat kerncentrales gebruiken voor koeling, kan zo het radioactieve Cesium gehaald worden.
12-10-2018  |  011x  |  Kort nieuws  | 
Van Oord bestelt twee sleephopperzuigers Wereldwijde inzet
Van Oord bestelt twee sleephopperzuigers
Wereldwijde inzet De Nederlandse baggeraar Van Oord heeft twee sleephopperzuigers besteld bij Keppel Singmarine Pte in Singapore. De schepen hebben een beuninhoud van 10.500 m3, een lengte van 138 meter en een breedte van 28 meter. Deze Tier III-schepen (Tiers zijn indelingen volgens de IMO standaarden voor emissies) varen op Dual Fuel-LNG-motoren om brandstof te besparen. Van Oord heeft de schepen zelf ontworpen in samenwerking met het Nederlandse DEKC Maritime. De nieuwe schepen gaan onder Nederlandse vlag varen. De huidige vloot van Van Oord bestaat uit meer dan 100 schepen met ruim 20 sleephopperzuigers met een capaciteit die varieert van 1.000 m3 tot 38.000 m3. De baggerschepen werken wereldwijd en worden ingezet voor kustversterking, havenprojecten, het verdiepen van vaarwegen en landaanwinningsprojecten. Beide schepen worden in 2021 geleverd.
05-10-2018  |  012x  |  Kort nieuws  | 
ARCHIEF
OKT 2018SEP
2018
AUG
2018
JUL
2018
JUN
2018
MEI
2018
APR
2018
MRT
2018
FEB
2018
JAN
2018
DEC
2017
NOV
2017
PROCES MEDIA
TestPlatform
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel